През декември той беше екстрадиран в САЩ.Руският бизнесмен Владислав Клюшин, който беше

...
През декември той беше екстрадиран в САЩ.Руският бизнесмен Владислав Клюшин, който беше
Коментари Харесай

Екстрадиран в САЩ руски IT-експерт може да издаде информация за операции на ГРУ

През декември той беше екстрадиран в Съединени американски щати.

Руският бизнесмен Владислав Клюшин, който беше екстрадиран от Швейцария в Съединени американски щати, може би разполага с достъп до информация за секретни операции на Главното ръководство на генералния щаб на въоръжените сили на Русия (ГРУ) в други страни, съобщи организация Bloomberg. Информацията е позована на източници, близки да Кремъл и съветското разузнаване.

Според информацията, с която разполага Bloomberg, Клюшин има достъп до документи за хакерската офанзива против сървърите на Демократическата партия през 2016 година Според източниците, той има достъп и до други секретни документи, в това число за отравянето на някогашния двоен сътрудник Сергей Скрипал в английския град Солсбъри през 2018 година

Връзките на Клюшин с Кремъл чрез компанията му " М13 ", която е създала за Кремъл системата " Катюша " за мониторинг на медиите и обществените мрежи, може да го направят  " потребен източник на информация " за американските управляващи, ако той подписа договорка с американското правораздаване. Фирмата му е правила услуги и за други държавни институции в Русия.

Клюшин беше задържан в Швейцария по искане на САЩ през юни. Той е упрекнат, че дружно с няколко свои съучастници е направил покупко-продажби за десетки милиони долари, като е употребявал нелегално вътрешна фирмена информация.

През декември той беше екстрадиран в Съединени американски щати.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР